Itä-Savon Uusyrityskeskus tarjoaa asiantuntevaa ja maksutonta neuvontaa kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Talousalueelle on avustuksellamme perustettu vuosien 2004 – 2017 aikana 1100 uutta yritystä ja luotu perustamisvaiheessa yli 1650 uutta työpaikkaa. Olemme olleet mukana yli 100 yrityksen omistajan- ja sukupolvenvaihdoksessa ja etsineet uusia yrittäjiä ikääntyvien yrittäjien jatkajiksi. Uudet yritykset, työpaikat sekä omistajanvaihdoksien mukana säilytetyt työpaikat luovat lisäkysyntää ja tuovat alueelle kaivattua elinvoimaa. Uusien yritysten ja työpaikkojen lisääntyminen hyödyttää siten meitä kaikkia.

Osallistumme aktiivisesti myös yrittäjyyskasvatukseen antamalla yrittäjyysluentoja kouluille ja oppilaitoksille sekä muille yrittäjyyttä edistäville tahoille. Koulutuksissamme on käynyt yli 6000 henkilöä toimintavuosien aikana.

Toimintamme on ISO 9001:2001 laatusertifioitua.

Uusyrityskeskukset Suomessa

Uusyrityskeskusten tehtävänä on auttaa yrittäjäksi aikovia henkilöitä tai ryhmittymiä antamalla veloituksetonta ja luottamuksellista neuvontapalvelua kaikissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa, kuten idean jalostamisessa liikeideaksi, kannattavuusarvioiden tekemisessä, rahoitusratkaisuissa, toimitila- ja yhtiömuotovalinnoista aina yrityksen perustamisprosessiin saakka, jonka jälkeen yritykset siirtyvät tilitoimiston, vakuutusyhtiön ja pankin asiakkaiksi.

Suomessa on 31 Uusyrityskeskusta. Uusyrityskeskusten neuvontaorganisaatio koostuu liike-elämän ammattilaisista. Lisäksi verkoston käytössä on yli tuhat eri toimialojen erikoisosaajaa.