Yrityksen omistajanvaihdos: Ketä kiinnostaa? Enter To Business -hankkeen loppuwebinaarissa runsaasti asiantuntijoita

Enter To Business -hanke päättyy, mutta ISUYK:n omistajanvaihdospalvelut jatkuvat uuden hankkeen tiimoilta. Samoin yrityksen perustamiseen liittyvää neuvontaa teemme entiseen malliin, yritysneuvojat Katja Remes ja Piia Soikkeli korostavat.

 

Itä-Savon Uusyrityskeskus (ISUYK) järjestää 16.2. kello 13.00–16.00 Enter To Business -hankkeen loppuseminaarin, joka toteutetaan koronan vuoksi verkossa. Maksuttomaan webinaariin on ennakkoilmoittautuminen, joka tehdään ISUYK:n kotisivuilla olevan linkin kautta. Ennakkoon ilmoittautuneet saavat sähköpostiin webinaarilinkin ja myöhemmin linkin myös tallenteeseen. Tallennelinkki on voimassa kaksi viikkoa, joten kaikki ilmoittautuneet pääsevät katsomaan webinaarin itselleen sopivimpana ajankohtana.

– Webinaarissa on luvassa monipuolista omistajanvaihdokseen liittyvää yleistä tietoa, josta on hyötyä kaikille omistajanvaihdosten kanssa toimiville tahoille, yritysneuvojat Katja Remes ja Piia Soikkeli kertovat.

Seminaarin alussa ISUYK:n toimitusjohtaja Juhani Rouvinen ja maakuntajohtaja Pentti Mäkinen puhuvat omistajanvaihdosten merkityksestä alueelle. Ane Ahnger MCon Partners Oy Ltd:stä pitää kaksi puheenvuoroa, josta ensimmäinen käsittelee liiketoiminnan myyntiin ja ostamiseen liittyviä tavoitteita. Toisessa osiossa Ahnger tuo esille seikkoja, jotka on hyvä huomioida kaupanteon jälkeen, jotta liiketoiminta lähtee käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla.

– Puhujaksi on kutsuttu lisäksi kolme paikallista yrittäjää, joilla on takanaan omistajavaihdos ja siten omakohtaista kokemusta aiheesta. Haastateltavana on yrityksestään luopunut yrittäjä sekä kaksi omistajanvaihdoksen kautta yrittäjäksi ryhtynyttä yrittäjää, Remes sanoo.

Remes ja Soikkeli ovat tyytyväisiä, että puhujaksi on saatu myös Yrityspörssin toimitusjohtaja Meri Varkoi-Anhava, joka valottaa Yrityspörssin palveluja asiakkaiden näkökulmasta ja heitä askarruttavia asioita. Mielenkiintoinen aihe on luvassa lisäksi Juuri Partners Oy:n Laura Pirhosella, joka kertoo pääomasijoittamisen tarjoamista mahdollisuuksista omistajanvaihdostilanteessa.

– Tämä on asiantuntijapuheenvuoro, jota kenen tahansa yrittäjän kannattaisi tulla kuuntelemaan, vaikka omistajanvaihdos ei olisikaan vielä mielessä, Remes vinkkaa.

Tekstin ja kuvan Enter To Business- hankkeelle tuottanut Erja Eliala.