Tunnetut yrittäjät kannustavat ryhtymään yrittäjäksi – Innostu yrittäjyydestä! -tapahtuma Paviljongilla

Tunnetut yrittäjät kannustavat ryhtymään yrittäjäksi – Innostu yrittäjyydestä! -tapahtuma Paviljongilla

Yrittäjyys on varteenotettava keino tuotteistaa oma osaaminen toimeentuloksi pienelläkin paikkakunnalla. Muun muassa tätä viestiä halutaan välittää Paviljongilla 26.9. järjestettävässä Innostu yrittäjyydestä -tilaisuudessa. Viestiä tuomassa on vakuuttava yrittäjäkolmikko: Biisonimafian Janne Kaperi, media-alan sarjayrittäjä Ilkka Lavas ja Business Coach Raija Kallioinen. Tilaisuuden ovat järjestäneet yhteistyössä Itä-Savon Uusyrityskeskuksen (ISUYK) Enter To Business -hanke ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKin Pienyrityskeskuksen hallinnoima Roihu-hanke. Mukana järjestelyissä on myös Ammattiopisto SAMIedu. Roihu-hankkeen projektikoordinaattori Elina Pöllänen sanoo, että yhteistyö hankkeiden välillä on luontevaa, sillä niiden kohderyhmät ovat pitkälti samoja.

– Sovimme jo keväällä edellisen yhteisprojektin päätyttyä, että seuraavaksi järjestämme jotain, joka innostaisi nuoria yrittäjäksi. Innostu yrittäjyydestä! -tilaisuuden puhujia valittaessa onkin huomioitu erityisesti nuoret osallistujat.

Enter To Business -hankkeen projektityöntekijä Piia Soikkeli painottaa, että kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet ja jo yrittäjänä toimivat ovat tervetulleita tapahtumaan.

– Tapahtuma sopii kaikenlaiseen verkostoitumiseen. Pitkän linjan yrittäjät voivat tulla paitsi kuuntelemaan puhujia myös esittelemään toimintaansa opetusravintolan aulaan ja solmimaan uusia suhteita.

Enter To Business -hankkeen projektikoordinaattori Katja Remes lupaa, etteivät puhujat jätä ketään kylmäksi.

– Janne on esimerkki paikallisesta nuorena yrityksen perustaneesta henkilöstä, joka edelleen toimii synnyinpaikkakunnallaan. Myös Ilkka aloitti yrittäjänä hyvin nuorena. Lisäksi hän on sarjayrittäjä, joka näyttää, että yrittäjänä voi toimia monella eri tapaa. Raija juontaa tilaisuutta ja puhuu muun muassa itsensä johtamisesta. Kahdella jälkimmäisellä on myös kokemusta yrityksen omistajanvaihdoksista sekä myyjän että ostajan näkökulmasta.

Remes on tyytyväinen, että ammattiopisto on mukana tapahtumassa. Ammattiopiston hankekoordinaattori Tuire Pervilä sanoo, että ammatillisten perustutkintojen YTO-opintoihin kuuluu yrittäjyyskoulutusta, ja opiskelija voi halutessaan sisällyttää tapahtuman osaksi näitä opintoja.

– YTO-yrittäjyysopinnot on haluttu koostaa mahdollisimman monipuolisiksi. Tänä lukukautena kokeillaan mallia, jossa opiskelija voi valita kuudesta yrittäjyyskoulutusvaihtoehdosta mieleisensä kokonaisuuden. Innostu yrittäjyydestä on yksi vaihtoehdoista. Sain vasta palautteen opiskelijalta, joka kehui toista osiota, Syty yrittäjäksi -valmennusta, erittäin innostavaksi ja uusia ajatuksia herättäväksi.

Pervilä iloitsee, että yhä useampi opiskelija on kiinnostunut yrittäjyydestä. Osana elokuussa 2018 SAMIedussa alkanutta Roihu-hanketta otettiinkin käyttöön Vuosi yrittäjänä -ohjelma, jossa opiskelijat voivat turvallisesti kokeilla yrittäjänä toimimista.

– Ohjelmassa on mahdollisuus testata omaa yritysideaa, jonka jälkeen selviää, kannattaako perustaa yritys oikeasti.

Leipuri-kondiittoriksi ammattiopistossa toista vuotta opiskeleva Kiia Natunen pitää yrittäjyyttä hyvänä vaihtoehtona nuorille työllistää itsensä Savonlinnan seudulla. Innostu yrittäjyydestä! -tapahtuman tiimoilta Natunen on päässyt kuuden opiskelutoverinsa kanssa kokeilemaan käytännössä, miten asiakkaan tilaus hoidetaan alusta loppuun. Tiimin tapahtumaan suunnittelemaa nimikkoleivosta päästään maistelemaan tilaisuuden kahvitauolla.

– Inspiraationamme oli yrittäjyys. Leivokseen tulee suklaapohja ja tyrnitäyte. Koristeeksi teemme sähkölampun, joka kuvastaa idean syntymistä. Me myös valmistamme leivokset.

Koko tapahtumajärjestäjien tiimi kannustaa tulemaan Paviljongille viettämään antoisaa iltapäivää ja kuuntelemaan innostavia puhujia. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin, mutta kahvitusta varten tulee ennakkoilmoittautua osoitteessa: isuyk.fi/tapahtumat

Janne Kaperi, Biisonimafia: 

”Biisonimafian 15 vuoden mittainen taival yrityselämässä on kulkenut monien mutkien kautta. Taival on kertomus sosiaalisen median aaltomaisesta noususta, intohimosta omaa tekemistään kohtaan sekä kahden punkaharjulaisen yrittäjän kommelluksista heidän opetellessaan surffaamaan tätä nousevaa aaltoa pitkin. On mahtavaa päästä kertomaan Biisonimafian tarina tapahtumaan ja rohkaisemaan muitakin yrittäjyyden aallonharjalle.”

Tekstin ja kuvan Enter to Business -hankkeelle on tuottanut Erja Eliala.