Päivitetty koronatiedote yrittäjille

Päivitetty koronatiedote yrittäjille

Poikkeuksellinen tilanne näkyy monella tavalla yrittäjän arjessa. Tarvittaessa neuvoja ja apua kannattaa nyt pyytää – etsitään ratkaisuja yhdessä. 

Löydät oman alueesi yrityspalveluiden yhteystiedot täältä.

Mitä yrittäjä voi tehdä kriisin kohdatessa?
 1. Käy läpi laskut.
  Kuinka paljon laskuja erääntyy? Voitko muuttaa laskuja maksettavaksi osissa? Ennakkoveroja voi muuttaa ja veroihin voi hakea maksujärjestelyä OmaVerossa. Hyödynnä tilitoimistosi osaamista.
 2. Ole yhteydessä pankkiisi.
  Neuvottele lyhennysvapaasta ja esim. Finnveran takauksista.
 3. Ole yhteydessä vakuutusyhtiöösi sekä eläkevakuutusyhtiöösi.
  Eläkemaksuihin voi saada joustoa. Myös muihin vakuutusmaksuihin voidaan sopia maksusuunnitelman.
 4. Ole yhteydessä vuokranantajaan.
  Neuvottele vuokranmaksun siirtämisestä tai vuokranalennuksesta.
 5. Ole yhteydessä asiakkaisiin ja tavarantoimittajiin, mikäli joudut siirtämään tai perumaan toimituksia.
 6. Sovi työntekijöidenkanssa sairauspoissaolot, etätyöt, ylityövapaiden tai lomien pitäminen ja mahdolliset lomautukset. Lomautuksista lisätietoa https://helsinki.chamber.fi/miten-lomautus-tehdaan-alle-20-tyontekijan-yrityksessa/
 7. Älä jää yksin. Oman alueesi yritysneuvoja auttaa – etsitään ratkaisuja yhdessä.
Olemme listanneet tähän sivustoja, joista löytyy tietoa ja järjestelyapua yrittäjyyden tueksi koronan aikana. Eri tahojen antamat toimintaohjeet voivat muuttua, tarkasta aina päivitetty tieto ko. tahon kotisivuilta/linkeistä.

1. Yrittäjät.fi-sivuston ajankohtainen tieto koronan vaikutuksesta yrittäjän arkeen, kaikki koronasta yrittäjälle.

Yrittäjät.fi-sivuilla voit myös ilmoittautua maksuttomiin webinaareihin ja tietoiskuihin. Lisäksi sivuilta löytyy yrittäjien  maksuton neuvontapalvelu ja usein kysytyt kysymykset sekä tietoa koronan vaikutuksesta yrityksen verotukseen ja yrittäjän toimeentuloon.

2. Yrityksen talousongelmissa, ole yhteydessä Yritys-Suomen Talousapu, suora puhelinnumero Yritys-Suomen palveluun +358 295 024 880.

3. Verohallinto on ilmoittanut tukevansa yrityksiä koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa.

4. Yksinyrittäjille ja freelancereille työttömyysturvaa poikkeustilan ajaksi.

5. Yksinyrittäjille 2000 euron toimintatuki koronavirustilanteessa. Haku on avautunut 16.4.2020 Savonlinnassa ja Enonkoskella https://elinkeinopalvelut.fi/yksinyrittajatukihakemus/?fbclid=IwAR2ruB-8JUM940sCkO5xCd_dTQ85t1o98UcLBg5hTB84qZreS9u2KayuUQM

6. ELY-keskus. Tietoa yrityksille koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa (Etelä-Savo) ely-keskus.fi/web/ely/etela-savo-korona-tietoa-yrityksille 

7. Business Finland. Yritysten kehittämisrahoitus häiriötilanteessa.

8. Suomen yrittäjäin työttömyyskassa, SYT avasi uuden neuvontapuhelinnumeron, joka on auki arkipäivisin klo 11-16.00.

9. Suomen uusyrityskeskukset (SUK) ry:n koronatietoa ja palveluja yrittäjille https://www.uusyrityskeskus.fi/tiedotteet/koronatietoa-ja-palveluja-yrittajille/

10. Finnvera On reagoinut tähän tilanteeseen ja tarjoaa omilla takaustyökaluillaan apua koronaviruksesta aiheutuviin käyttöpääomatarpeisiin. Lisätietoa oheisen linkin kautta
https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille

11. Savonlinnan kaupungin elinkeinopalvelusta elinkeinopalvelut.fi ja Itä-Savon uusyrityskeskukselta www.isuyk.fi/yhteystiedot voit varata ajan sähköiseen yritysneuvontaan. Koronatilanteesta johtuen neuvontaa annetaan pääsääntöisesti puhelimessa/sähköpostitse/netin kautta.

12. Yritysasiakkaiden toivotaan olevan heti yhteydessä maksusuunnitelmamuutoksille tai lisärahoitukselle omaan pankkiinsa.

13. Matkailutoimialalla Savonlinnan seudun matkailu Oy yhteistyössä Miksei Mikkelin kanssa seuraa vaikutuksia tulevaan kesäsesonkiin. Seuraa visitsavonlinna.fi/koronavirusinfo

14. Savonlinnan kaupungin tekninen lautakunta, Valmiuslain käyttöönoton aiheuttamat vuokranmaksujärjestelyt: Teknisen lautakunnan päätös 24.3.2020 § 68.

Katso vielä meidän kotisivut www.isuyk.fi  sekä seuraa www.facebook.com/isuyk/  ja pysyt ajan tasalla yrittäjän ajankohtaisista toimenpiteistä koronan aiheuttamassa tilanteessa!