Savonlinnassa sai kuunnella kansainvälisiä huippupuhujia sekä tutustua paikallisiin yrittäjiin NBF-livestream tapahtumassa

Nordic business forum (NBF) live stream tapahtuma Savonlinnassa 9.-10.10.2019 on onnistuneesti takana. Kaksi päiväisessä tapahtumakokonaisuudessa Helsingin messukeskuksen Nordic Business Forumin tapahtumat livestriimattiin Xamkin Savonniemisaliin ja taukojen aikana paikan päällä oli livepuhujina Savonlinnan kuitulaboratorion Biokasvu-hankkeen järjestämiä asiantuntijoita sekä eri alojen näytteilleasettajia  markkinoimassa yritystensä toimintaa. Tunnelmat järjestäjien parissa perjantaiaamuna tapahtuman jälkimainingeissa Xamkin Savonniemisalissa olivat innostuneet. NBF Live Stream tapahtumassa kävi kahden päivän aikana noin 250 kuulijaa ja näytteilleasettajia oli paikalla 20:stä eri alan yrityksestä.

Nordic Business Forum (NBF) on Jyrki Lindenin ja Hans-Peter Siefenin perustama vuosittain Helsingissä järjestettävä business tapahtuma, joka kerää yhteen liiketoiminnan tavoista ja ajankohtaisista ilmiöistä sekä, johtajuudesta kiinnostuneet ihmiset ympäri maailmaa. Idea syntyi unelmasta ja intohimosta ”Building leaders, who change the world”. Tapahtuma on tällä hetkellä pohjoismaiden merkittävin liike-elämän konferenssi, jossa luodaan uusia yhteyksiä, verkostoidutaan ja kuullaan inspiroivia puheenvuoroja eri alojen kansainvälisiltä huippuammattilaisilta. Tavoitteena perustajilla on, että vuonna 2021 NBF on yksi maailman merkittävimmistä business tapahtumista maailmassa. Tänä vuonna NBF-tapahtuma järjestettiin kymmenettä kertaa ja pääteema oli kasvu, erityisesti markkinoinnin ja innovoinnin näkökulmista. Paikan päällä messukeskuksessa oli noin 7600 kuulijaa ja lippujen hinnat 1290-2990€. Livestriimauksia tapahtumasta oli useisiin paikkoihin Suomessa ja Suomen rajojen ulkopuolella.

NBF Live stream tapahtuma Savonlinnassa toteutettiin kolmen pääjärjestäjän Digiportaat-hanke, Roihu-hanke sekä Itä-Savon Uusyrityskeskus toimesta. Tapahtumaa aloitettiin suunnittelemaan jo viime keväänä ja eri alojen yritysten kiinnostusta lähteä mukaan toteuttamaan tapahtumaa kuulosteltiin järjestäjien toimesta. Mukaan valikoitui yhteistyökumppaneiksi Activity Maker ja Hotelli ja ravintola Hospitz, jotka järjestivät tapahtumaan oheisohjelmaa, Xamk/Savonniemen kampus, joka toimi tapahtumapaikkana sekä Savonlinna Illumination-hanke, joka vastasi tapahtuman sisä- ja ulkovalojärjestelyistä. Lisäksi Savonlinnan kuitulaboratorion Biokasvu-hankkeen projektipäällikkö Kari Kärkkäinen kuuli tapahtumasta kesällä 2019 ja näki tapahtumassa mahdollisuuden esitellä Kuitulaboratorion työtä savonlinnalaisille. Näiden kaikkien yhteistyökumppaneiden ja paikalla olleiden näytteilleasettajien kanssa tapahtumasta saatiin hiottua yhteistyöllä suurempi tapahtuma kuin pelkkä livestriimaus. Tapahtuma oli kaikille avoin ja maksuton.

Eniten kuulijoita Savonlinnassa paikan päälle keräsi keskiviikkoaamuna tilaisuuden avannut tulevaisuudentutkija, teknologiaguru Risto Linturi.  Linturin tulevaisuuden näkymät saivat Savonniemisalin välillä huokailemaan ja välillä kuultiin naurunpyrähdyksiäkin. Varmaa on muutos ja muutoksen niin hyvässä kuin pahassa aikaansaamme me ihmiset teknologian avulla.

Torstai aamupäivänä NBF-tapahtuman puhujana aloitti Sara Blakely, Spanx yrityksen toimitusjohtaja, jonka mukaan kaikki yritykset alkavat pienestä, ja kehittyvät ajan mittaan kovan työn tuloksena. Hänen miljardiluokan bisneksensä lähti liikkeelle omasta havainnosta turhautuneena kuluttujana. Hänen mukaansa sinun on uskottava tuotteeseesi ja kysyttävä alusta lähtien ja jatkuvasti asiakkaiden mielipiteitä tuotteen toimivuudesta. Illan toiseksi viimeisenä puhujana tai oikeastaan haastateltava oli George Clooney, ja hän kuten useat muutkin NBF-puhujista korosti sitä, miten epäonnistumista ei pidä pelätä ja riskejä pitää ottaa, jotta muutosta tapahtuu.

Kommentit Savonlinnan live stream tapahtumassa mukana olleilta kuulijoilta ja näytteilleasettajilta kahden päivän tapahtumasta olivat positiivisia, kehuja saatiin järjestelyistä, sijainnista ja oheisohjelmista. Homma toimi ja yhteistyöllä suunniteltu kaksipäiväinen tapahtuma oli sekä osallistujille että järjestäjä tahoille antoisa. Saimme kaikki uutta intoa kehittää omaa rohkeuttamme ja erityisesti rohkeutta riskien ottamiseen, virheiden tekemiseen ja virheistä oppimiseen. Pelko ei saa viedä meitä ja estää toteuttamasta unelmiamme.

Ensi vuoden NBF-tapahtuma on syyskuun lopussa 23.-24.9.2020 ja päätapahtumassa Helsingissä on puhumassa mm. Arnold Schwarzenegger, Lisa Bodell sekä Yuval Noah Harari. Tarkoituksena on saada myös ensi vuonna Savonlinnaan NBF live stream tapahtuma ja yhteistyökumppaneiden verkostoituminen on jo alkanut. Jos haluat mukaan järjestämään ensi vuoden tapahtumaa, ota yhteys Itä-Savon Uusyrityskeskukseen.

Ennakkoilmoittautuminen vuoden 2020 tapahtumaan on avoinna tässä linkissä.