Tarjolla inspiraatiota, virkistäytymistä ja verkostoitumista – Monipuolinen oheisohjelma kruunaa Nordic Business Forum Live Streamin

Tarjolla inspiraatiota, virkistäytymistä ja verkostoitumista – Monipuolinen oheisohjelma kruunaa Nordic Business Forum Live Streamin

Savonlinnan kampuksella 9.–10. lokakuuta järjestettävässä Nordic Business Forum Live Stream -tapahtumassa on tarjolla paljon muutakin kuin Helsingin Messukeskukselta livenä lähetettävä kansainvälisen liike-elämän seminaari. Mukana tapahtumassa on paikallisia yrityksiä ja hankkeita, jotka esittelevät toimintaansa kaikille kiinnostuneille ja järjestävät myös monipuolista oheisohjelmaa. Erityisen ison panostuksen oheisohjelman järjestämiseksi ovat tehneet Xamkin Biokasvu-hanke, Hotelli Hospitz ja ohjelmapalveluyritys Activity Maker.

Xamkin Biokasvu-hankkeen projektipäällikkö Kari Kärkkäinen sanoo osallistuvansa tapahtumaan enemmän kuin mielellään ja pitää erittäin hyvänä ajatusta laajentaa striimaustapahtuma isommaksi kokonaisuudeksi. Projektipäällikön puheessa vilahtavat muun muassa sanat kiertotalous, biomateriaalit ja bioteknologia. Näitä ja muita hankkeeseen liittyviä teemoja esitellään neljässä esitelmässä kampuksen auditoriossa ja alakerran aulatilaan rakennettavassa showroomissa.

– Hankkeeseen liittyviä esittelypisteitä tulee olemaan 3–4. Esittelemme biotaloustuotteiden lisäksi 3D- ja IoT-teknologiaa sekä Digital Twin-/AR-virtuaalimaailmaa, joita kaikkia hyödynnetään myös biotaloudessa. Livepuhujiksi olemme saaneet alaa edustavia huippuosaajia. Tilaisuuden avaa sarjayrittäjä, tulevaisuudentutkija, teknologiaguru Risto Linturi esitelmällään 2020-luvun radikaalit innovaatiot, Kärkkäinen kertoo.

Vähintään yhtä innoissaan tapahtumasta on Hotelli Hospitzin Saara Niskanen. Hän sanoo, että Hospitzin uusille yrittäjille kaikki tilaisuudet verkostoitumiseen ovat äärimmäisen tärkeitä. Hotelli järjestääkin keskiviikon päiväohjelman jatkoksi seudun yrittäjille ja muille toimijoille verkostoitumisillan illallisen merkeissä.

– Tarkoitus on pöyhöttää lisää päivällä saatua inspiraatiota ja jatkaa verkostoitumista rennommissa merkeissä hyvän ruuan äärellä. Osallistujat voiva halutessaan kertoa illan aikana omasta yrityksestään.

Myös ohjelmapalveluyritys Activity Makerin yrittäjä Jari Naukkarinen on ollut innolla mukana ideoimassa tapahtumaan ohjelmaa. Yritys rakentaa joko kampuksen käytäville tai luokkiin pakohuonemaisia toimintapisteitä, joissa osallistujat saavat ratkaistaviksi businessforumin aiheeseen liittyviä pulmia. Lisäksi Activity Maker järjestää toimitiloissaan torstai-iltana NBF After Partyn, jossa on tarjolla pientä purtavaa sekä yritysten välinen Megazone-kisa. Tervetulleita jatkoille ovat niin yritykset, yhdistykset kuin opiskelijatkin.

– Kukaan ei jää ulkopuolelle Megazone-skapassa, vaan kaikille löytyy oma joukkue, Naukkarinen lupaa.

Activity Maker jatkaa osaltaan tapahtumaa perjantaina 11.10., jolloin on vuorossa Tyhy-päivän opastettu kierros Hytermään.

– Hytermä on noussut uudelleen pinnalle, ja olemme tehneet sinne retkiä vuoden alusta lähtien.

Kaikki yhteistyökumppanit korostavat tapahtumaa upeana mahdollisuutena päästä kuuntelemaan ja katsomaan ”livenä” kansainvälisiä liike-elämän vaikuttajia sekä osallistumaan monipuoliseen oheisohjelmaan.

– Usein erilaisiin foorumeihin lähtee yritysten johtoporras. Koska päivätilaisuus on maksuton, voivat yritykset osallistua siihen koko porukan voimin.

Kärkkäinen, Naukkarinen ja Niskanen vinkkaavat, että tapahtuma sopii hienosti myös yritysten tyhy-päivän viettoon.

– Ohjelma on valmis, ja siitä voi valita itselleen sopivimmat kohteet.

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://digiportaat.fi/nbf-2019/

 

Kuvateksti:  Xamkin Biokasvu-hankkeen projektipäällikkö Kari Kärkkäinen esittelee Hotelli Hospitzin Saara Niskaselle 3D-tulostettua biomassareaktoria, jolla voi valmistaa muun muassa mikrokiteistä selluloosaa. Biomassareaktorin tulostamisessa on käytetty biokuitua. – Tulossa on hieno livestream-tapahtuma, jossa on monipuolista ja mielenkiintoista oheisohjelmaa, Kärkkäinen ja Niskanen iloitsevat.

Teksti ja kuva: Erja Eliala