Kuva: Maija Kammonen Instagram: @maijanelma

Kutsu laadukkaampaan elämään

Avaa (.pdf)

Enter To Business-myytävät ja ostettavat yritykset

Lue lisää

ISUYK:n palvelut

Lue lisää

savonlinnaan.fi

Sivustolle

laiturilla.fi

Sivustolle

Avoimet työpaikat TE-keskus

Sivustolle

Tule maajussille työkaveriksi

Sivustolle

Savonlinnan elinkeinopalvelut

Sivustolle

Visitsavonlinna.fi

Sivustolle

Savonlinnalla on pitkä historia kulttuurin, matkailun, teollisuuden ja kaupan tekijöinä. Jo Tsaarin ajoilta lähtien Savonlinna on ollut suosittu kylpyläkaupunki sekä vaatetus-, rakennus- ja puunjalostustuotteiden viejä Pietarin alueelle. Tänä päivänä alueemme vahvuuksia matkailun lisäksi ovat metalliteollisuus, mekaaninen metsäteollisuus, puunjalostusteollisuus, korkean teknologian monimuotoinen pk-teollisuus sekä terveyspuolelta Euroopan mittakaavassakin tunnustettu plastiikkakirurgian osaaminen. Opiskelu- ja koulutusmahdollisuudet ovat erittäin vetovoimaisia ja yhteistyötä tehdään ympäri Suomen eri yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa.

Savonlinna soveltuukin hyvin metsäteollisuuden, puunjalostuksen ja niihin sidonnaisten yritysten tuotantopaikkakunnaksi, johtuen raaka-aine varantojen läheisyydestä. Savonlinnassa toimivaa Kuitulaboratiota ja sen tuomaa osaamista ovat pystyneet merkittävästi hyödyntämään alueemme teknologia- ja puunjalostusteollisuuden yritykset. Tulevaisuudessa Kuitulaboratorion hyödyntämiseen löytynee sekä kansallista, että kansainvälistä kysyntää, koska osaaminen on siellä huippuluokkaa.

Savonlinnan vahvuutena voidaan pitää luonnon ja järvien keskellä olevaa sijaintia. Kun yritykset miettivät työvoimansa motivaatiotekijöitä, tärkeiksi asioiksi nousevat luonto, turvallisuus, puhtaus sekä leppoisampi elämänrytmi. Nämä arvot ajavat usein suuremmissa kaupungeissa vallitsevan palkka- ja kustannuskilpailun edelle. Kun asuntojen hinnat ovat kilpailukykyiset, sekä vuokra- että omistusasuntojen osalta, on työntekijöiden sitoutuvuus paikkakuntaan voimakasta ja työntekijöiden vaihtuvuus yrityksissä vähäisempää.

Digitaalisuus mahdollistaa tänä päivänä työntekemisen ja yrittämisen paikkakuntariippumattomasti. Monella alalla työtä voidaan tehdä missä hyvänsä. Kun arvostat laadukkaampaa elämää luonnon lähellä, on Savonlinna erinomainen ympäristö sinulle, perheellesi, yrityksellesi ja työntekijöillesi.

Lue lisää Itä-Savon Uusyrityskeskuksen Enter To Business- toimivan yrityksen jatkaminen palveluista ja ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Savonlinnassa on hyvä elää ja yrittää sekä tehdä työtä ja opiskella.