Linnan Sähkö ja Tarvike hyvässä kasvuvauhdissa – Petri Korhosesta Savonlinnan seudun Vuoden 2021 uusyrittäjä

Itä-Savon Uusyrityskeskus (ISUYK) on valinnut Savonlinnan alueen Vuoden 2021 uusyrittäjäksi Linnan Sähkö ja Tarvike oy:n yrittäjä Petri Korhosen. Tämän lisäksi yritys on mukana valtakunnallisessa Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa, jossa se on edennyt jo kuuden finalistin joukkoon. Varsinaisen kilpailun voittajan valitsee raati, mutta tänä vuonna palkitaan myös yleisön suosikki.

– Minä ja koko työyhteisö arvostamme suuresti sekä valintaa Savonlinnan alueen uusyrittäjäksi että pääsyä valtakunnalliseen finaaliin. Tämä on mielestäni suurin tunnustus, mitä yrittäjänä voin saada, Petri sanoo.

Petri perusti yrityksensä vuoden 2017 maaliskuussa. Hän sanoo, että kyseessä ei ollut hetken mielijohde vaan pitkän harkinnan tulos.

– Viitisen vuotta haaveilin oman yrityksen perustamisesta ja pyörittelin mielessäni erilaisia ideoita. Lopulta sitten ajattelin, että minulla on enemmän annettavaa kuin mitä pystyn toteuttamaan palkkatyössä toisella.

Myös vaimon kannustus yrittäjyyteen oli Petrille tärkeää, sillä tuolloin perheessä oli viisi alaikäistä lasta.

– Ja kun vielä ISUYK:n yritysneuvoja ja toimitusjohtaja Juhani Rouvinen piti tekemiäni laskelmia ja toimintasuunnitelmaa realistisina, uskaltauduin perustamaan yrityksen.

 

Toiminnassa korostuu rehellisyys ja läpinäkyvyys

Linnan Sähkö ja Tarvike oy:n kasvuvauhti on ollut omistajalleenkin yllätys. Petri kertoo, että jo ensimmäisen tilikauden liikevaihto ylitti ennusteet. Alussa yritystä työllistivät lähinnä yksityishenkilöt, mutta melko pian asiakkaaksi tuli myös teollisuusyrityksiä.

– Toisena toimintavuotena tilauskanta monipuolistui ja lähti nopeaan kasvuun. Se kannusti ottamaan lisää riskejä ja palkkaamaan lisää henkilökuntaa.

Petri iloitseekin, että yrityksen toimintakonsepti on osoittautunut menestyksekkääksi.

– Jo alussa ajatus oli, että toiminnan on oltava läpinäkyvää ja rehellistä. Työt haetaan näyttöjen kautta, eikä niitä yritetä viedä muilta esimerkiksi hintakilpailulla.

Yrittäjä korostaa, että yrityksen ylpeys on asiakaslähtöinen palvelu, jota pyritään kehittämään koko ajan.

– Kyseessä on palveluliiketoiminta eli palvelujen on oltava asiakkaiden suuntaan mahdollisimman joustavia ja helposti saavutettavissa.

 

Paljon uusia suunnitelmia

Petri sanoo, että korona on ollut kova paikka myös hänen yritykselleen ja näkyy edelleen muun muassa tarjouslaskennassa lyhyempinä tarjousten kestoaikoina tarvikkeiden hintojen äkillisten hintamuutosten takia. Alun shokkivaiheen jälkeen siitä on kuitenkin haluttu ottaa ennen kaikkea oppia.

– Se on selvää, että yritystoiminnassa tarvitaan pitkän ajan suunnitelmia. Meidän valttimme kriisissä olivat monipuoliset palvelut. Niiden kehittämiseen panostamme tulevaisuudessakin.

Yrityksen viides tilikausi onkin alkamassa hyvällä draivilla. Suunnitelmiin kuuluu muassa myymälätoimintojen uudistamista ja mahdollisesti verkkokaupan avaaminen. Palveluihin on tulossa muitakin isoja lisäyksiä.

– Jatkossa meiltä saa kiinteistöautomaatioon liittyviä palveluja, ja tätä ollaan parhaillaan käynnistämässä. Lisäksi olemme solmimassa kumppanuussopimusta, jonka myötä rupeamme myymään ja asentamaan sähkö– ja hybridiautojen latauspisteitä.

 

Yrittäjyys on maanläheistä hommaa

Yrittäjyyttä suunnitteleville Petri antaa selkeän ohjeen: ota selvää, suunnittele hyvin ja ota jo alkuvaiheessa yhteyttä Itä-Savon Uusyrityskeskuksen yritysneuvojiin.

– Hyvääkin yritysideaa kannattaa kypsytellä maltilla. Liian suuria haaveita ei myöskään kannata yritystoiminnalle asettaa, sillä yrittäminen on aika maanläheistä hommaa, josta glamour on usein kaukana.

Petri pohtii, että yrittäjälle tärkeitä ominaisuuksia ovat paineensietokyky ja ulospäinsuuntautuneisuus.

– Asiakaspalvelutaidot ovat keskiössä, sillä asiakkaat tuovat yrittäjälle sen leivän!

 

Valtakunnallisen Vuoden 2021 Uusyrittäjä -kilpailun yleisöäänestys jatkuu lokakuun loppuun. Sekä raadin valitsema Vuoden 2021 Uusyrittäjä että yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Helsingissä keskiviikkona 17.11.2021.

Äänestämään pääset täältä: www.uusyrityskeskus.fi/vuodenuusyrittaja

Lisätietoja kilpailusta ja finalisteista: https://uusyrityskeskus.fi/uutinen/vuoden-uusyrittaja-kilpailu-uudistui-yleiso-paasee-valitsemaan-oman-suosikkinsa/

Teksti: Erja Eliala

Kuva: Linnan Sähkö ja Tarvike oy