ISUYK:n Nohevan toimipiste palvelee omistajanvaihdoksissa

ISUYK:n Nohevan toimipiste palvelee omistajanvaihdoksissa

Haetaan synergiaetuja ja yhteistyötä

Itä-Savon Uusyrityskeskus, ISUYK, avasi toisen toimipisteen Teknologiapuisto Nohevaan. Nohevassa asiakkaita vastaanottava ISUYK:n toimitusjohtaja Juhani Rouvinen sanoo, että uudet järjestelyt parantavat entisestään erityisesti omistajanvaihdosta suunnittelevien yrittäjien palveluja.

– Tässä toimipisteessä keskitytään omistajanvaihdoksiin. Omistajanvaihdoksiin liittyvät asiat ovat luottamuksellisia ja jopa arkaluontoisia, ja täällä asiakkaat voivat asioida huomiota herättämättä.

Rouvinen toimiikin paitsi ISUYK:n toimitusjohtajana myös maaliskuussa alkaneen, omistajanvaihdoksia edistävän, Rebuild Business -hankkeen erityisasiantuntijana.

– Teen työajastani tälle hankkeelle 80 prosenttia. RBB-hankeen tavoite on etsiä yrityksille jatkajaehdokkaita ja auttaa omistajanvaihdosta ja muita yritysjärjestelyjä suunnittelevia yrittäjiä.

Lisäksi iso osa hanketta on erilaisten elvytyssuunnitelmien laatimiset yrityksille, joiden liiketoiminta on syystä tai toisesta hiipunut.

– Elvytystä tarvitsevien yritysten kirjo on moninainen. Korona-aikana rajoituksista kärsineiden yrittäjien kanssa on mietitty, mistä kuluja voitaisiin saada väliaikaisesti alas. Oma ryhmänsä ovat eläköityvät yrittäjät, jotka tarvitsevat apua yrityksensä myyntikuntoon elvyttämisessä.

Mitä ISUYK:n Nohevan toimipisteeseen tulee, se on myös osa kaupungin suunnitelmaa, jossa elinkeinoelämän palveluja halutaan keskittää sinne, missä niille on synergiaetuja laajemman toimijajoukon kanssa. Rouvinen sanookin, että Nohevasta on rakentumassa entistäkin laajempi elinkeinoelämän osaamiskeskittymä, jossa ISUYK:lla on oma roolinsa.

– Nohevassa on useita toimijoita, kuten Xamkin Kuitulaboratorio, Luonnovarakeskus Luke sekä teknologia-alan yrityksiä. Esimerkiksi Xamkin insinööriopiskelijat ovat potentiaalisia jatkajia yrityksiin, ja nyt olemme lähellä tukemassa, jos yrittäjyyskipinä iskee. Samoin opiskelijat ovat hyvä työvoimareservi seudun yrityksille.

 

Teksti ja kuva: Erja Eliala