Uusyrityskeskuksen henkilöstö esittäytyy: osa 1

Uusyrityskeskuksen henkilöstö esittäytyy: osa 1

Itä-Savon Uusyrityskeskus ry:n ja Enter To Business – Jatkajien hakeminen omistajanvaihdoksiin tuleville yrityksille ja jatkajan onnistumisen varmistaminen Etelä-Savon alueella -hankkeen henkilöstö esittäytyy tässä neliosaisessa sarjassa. Esittely aloitetaan Juhani Rouvisesta, hän on toimitusjohtaja, yritysneuvoja ja projektipäällikkö Enter To Business -hankkeen projektipäällikkö.

Itä-Savon Uusyrityskeskuksen pitkäaikainen toimitusjohtaja Juhani ”Jussi” Rouvinen sanoo saavansa edelleen ”kiksejä” autettuaan uutta yrittäjää onnistuneeseen alkuun.

– Tulee todella hyvä mieli, kun näen sellaisen yrityksen menestyvän, jonka perustamisvaiheessa tai omistajanvaihdoksessa olen ollut mukana.

Rouvinen aloitti uusyrityskeskuksen toimitusjohtajana vuoden 2004 maaliskuussa palattuaan pääkaupunkiseudulta takaisin Savonlinnaan.

– Sain puhelun, jossa minulle kerrottiin tästä avoinna olevasta paikasta. Se kiinnosti minua, koska olin hiljattain muuttanut Savonlinnaan tehtyäni pitkän uran kansainvälistä trading-kauppaa tekevässä amerikkalaisessa pörssiyhtiössä. Koin, että uudessa paikassa on taas mahdollisuus tehdä tuloksellista työtä.

Rouvisella on laaja näkemys yritysmaailmaan, sillä hänellä on kokemusta paitsi kansainvälisessä pörssiyhtiössä mukana olemisesta myös osakkuusyrittäjyydestä sekä yrittäjyydestä erilaisissa PK- ja ketjuyrityksissä yhteensä noin 20 vuoden ajalta. Viimeisimmän osakkuusyrityksensä hän myi viitisen vuotta sitten.

– Omat kokemukset yrittäjyydestä ovat antaneet valtavasti osaamista ja henkistä pääomaa tähän työhön.

Toimitusjohtaja on nähnyt työssään yrityselämän muutokset läheltä. Hän sanoo, että 2000-luvun alussa alkavan yrityksen perustajat olivat iältään 40–60-vuotiaita. Nyt yritys perustetaan tavallisimmin 20–40-vuotiaana. Toisaalta uusi ilmiö hänen mukaansa on se, että viisikymppinen pariskunta haluaa elämänsä kakkosvaiheessa heittäytyä palkkatyöläisestä yrittäjäksi ja usein omistajanvaihdoksen kautta.

– Moni ajattelee, että yrittäjyys antaa hänelle vihdoin kaivatun itsemääräämisoikeuden. Kyse on pyrkimyksestä elämänmuutokseen, jossa henkiset arvot ovat rahallisia arvoja tärkeämpiä.

Rouvinen lisää, että tähän muutokseen liittyy ilmiö, että enää ei etsitä myytävinä olevista yrityksistä kasvuyrityksiä, vaan yrityksiä, jotka tarjoavat omistajalleen normaalin toimeentulon.

– Yrittämiseen on tullut tiettyä maanläheisyyttä, eikä yritystoiminnalla pyritä niinkään rikastumaan. Näistä itselleen työpaikan luoneista pienyrittäjistä pitäisikin käyttää mieluummin sanaa ”tekijät”.

Oman yrityksen perustaminen tai omistajanvaihdoksen kautta yrittäjäksi ryhtyminen ovat Rouvisen mukaan hyviä tapoja työllistää itsensä.

– Liikkuvaan junaan hyppääminen, eli jo toiminnassa olevan yrityksen ostaminen on oivallettu erityisen riskittömäksi vaihtoehdoksi, johon usein on helpompi saada myös rahoittajat mukaan.

Rouvinen painottaakin, että yrittäjyyteen liittyviä riskejä ei pitäisi liioitella, sillä monessa tapauksessa niitä ei juurikaan ole.

– Jos perustaa yrityksen oman osaamisensa ympärille, riskit ovat pienet. Yrittäjäksi ryhtymisen henkinen kynnys pitää saada alemmaksi. Tähän pyrimme myös vierailemalla oppilaitoksissa pitämässä siellä yrittäjyyteen liittyviä oppitunteja.

Rouvinen muistuttaa, että yrittäjyyttä suunnittelevalle on tarjolla paljon maksutonta palvelua muun muassa Itä-Savon Uusyrityskeskuksessa.

– Meidän tehtävämme on tukea sekä alkavia, luopuvia että jatkavia yrittäjiä, minimoida riskit ja mahdollistaa yrityksen elinkelpoisuus heidän puolestaan yritystoiminnan alkutaipaleella. Loppu onkin sitten yrittäjistä itsestään kiinni.

 

Enter To Business – Toimivan yrityksen jatkaminen –hankkeelle tämän materiaalin on tuottanut Erja Eliala