Enter to Business -hankkeen henkilöstö esittäytyy: osa 4

Enter to Business -hankkeen henkilöstö esittäytyy: osa 4

Itä-Savon Uusyrityskeskus ry:n ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n yhteisessä Enter To Business – Jatkajien hakeminen omistajanvaihdoksiin tuleville yrityksille ja jatkajan onnistumisen varmistaminen Etelä-Savon alueella -hankkeessa työskentelee MIkkelin päässä yritysneuvoja Mari Meriläinen.

Toukokuussa täysipainoisesti Enter to Business -hankkeen yritysneuvojana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:ssä aloittanut Mari Meriläinen on innoissaan uusista hommista, jotka poikkeavat täysin aiemmista. Meriläinen siirtyi Miksei Mikkeliin PuulaGolfin toimitusjohtajan paikalta, missä ehti toimia reilun neljä vuotta. Golfkentän ainoana hallinnollisena työntekijänä toimenkuva oli laaja, ja oikeastaan ruohonleikkuutta lukuunottamatta kaikki työt olivat toimitusjohtajan töitä.

  • Pienemmän yrityksen toimitusjohtajana olin käytännössä kuin yrittäjä. Mahtavaa päästä hyödyntämään tuo kokemus ja työskentelemään kokonaan uudenlaiseen toimintaympäristöön, yrittäjien ja kokeneiden työkavereiden kanssa. Jo ensimmäiset päivät ovat osoittaneet, että tämä on just minun paikka.

Aiemmin Meriläinen on työskennellyt Kangasniemen kunnassa matkailun ja markkinoinnin tehtävissä ja Enirolla pitkään myynnin eri tehtävissä, mm. hakemistotuotteiden myyntityössä, myynnin asiantuntijatehtävissä ja Yritystelen myyntijohtajana. Yrittäjyyteen hän on kasvanut kiinni jo lapsuuden perheessä, koska on kotoisin maatilalta. Talon työt olivat metsä- ja lihakarjatilalla aina myös lasten töitä ikätaso huomioiden. Työura vieraan palveluksessa alkoi kotinavetan aamu- ja iltatöiden välillä kylän mansikanviljelijän pelloille poimintahommiin fillarilla polkien.

  • Kyllähän sen jo kotona oppi, mistä raha tulee, eikä se tule seinästä. Sillä perustalla on työelämässäkin yleensä pärjännyt. Olen aina suhtautunut työhön varsin yrittäjähenkisesti eli hommat on hoidettu kelloon katsomatta. Samalla asenteella tulin nyt eteläsavolaisia yrittäjiäkin palvelemaan.

Meriläinen on aina työskennellyt ihmisten parissa, ja uskoo sen olevan parasta tässäkin hommassa. Hän odottaa innolla kohtaamisia eteläsavolaisten yrittäjien kanssa.